torstai 16. tammikuuta 2014

Kermatoffee

Hannes 9 v. teki näitä sopivasti 14. hääpäivänämme,
sillä hääkarkkimme olivat itsetehtyä omaria.

2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl tummaa siirappia
25 g voita

  1. Sekoita ainekset paksupohjaisessa kattilassa. Anna seoksen kiehua voimakkaasti poreillen 15 - 25 min. Sekoita välillä, varsinkin keittoajan lopussa, ettei seos tartu pohjaan.
  2. Kun toffee alkaa saostua, tipauta seosta kylmään veteen n. 1/2 tl. Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin, että voit muotoilla sen palloksi, on toffeeseos valmista.
  3. Kaada seos n. 17 x 17 cm:n vuokaan, jossa on leivinpaperi. Anna kovettua. Leikkaa paloiksi. Toffee leikkautuu parhaiten, kun se on täysin jäähtynyttä.
  4. (Pakkaa palat sellofaaniin (tai paistopusseista leikattuihin paloihin), sulje päät narulla tai nauhalla.)
  • Tarkkaile toffeen valmistumista. Keittoaika vaihtelee riippuen kiehumisen voimakkuudesta, keittoastian halkaisijan suuruudesta ja annoskoosta.
  • Jos toffee tarttuu veitseen leikattaessa, kasta sitä välillä kuumaan veteen.
  • Makeiset säilyvät 1 - 2 viikkoa.
  • Lakritsatoffeet: Lisää keitettyyn seokseen 75 g aivan pieneksi kuutioiksi leikattua lakritsaa. Kaada seos kovettumaan.
  • Laktoosittomat kermatoffeet: Käytä kuohukerman sijaan laktoositonta vispikermaa ja laktoositonta voita.
  • Ohje Valion sivuilta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä vierailustasi blogissani kommentti. Ne piristävät päivää!