torstai 16. tammikuuta 2014

Taatelikakku

Tänä vuonna tein ensimmäistä kertaa taatelikakkua jouluksi.
Tuli oikein hyvää!

1½ dl vettä
1 pkt taateleita (n. 200 g) 
200 g voita
2 kananmunaa
3 dl sokeria
½ dl kermaa tai maitoa
n. 4½ dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria

  1. Keitä vesi, sokeri ja taatelit kattilassa soseeksi. 
  2. Lisää voi sulamaan seokseen. Vatkaa ja jäähdytä. 
  3. Lisää munat yksitellen sekä lopuksi kerma sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. 
  4. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Voit ripotella vuoan pohjalle halutessasi mantelilastuja. 
  5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min - 1 tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä vierailustasi blogissani kommentti. Ne piristävät päivää!