keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Punajuurikakkua ja mascarpone-vaniljavaahtoa

Isäinpäiväkakku 2013

4 kananmunaa
3 dl hienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 tl inkivääriä
350 g hienoksi jauhettua punajuurta
200 g voita

Mascarpone-vaniljavaahto

250 g mascarponea
1 dl kuohukermaa
1/2 vaniljatankoa tai 1 tl vaniljasokeria
50 g tomusokeria
  1. Vatkaa sokeri ja munat vaaleaksi vaahdoksi. 
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vahdon joukkoon.
  3. Lisää kevyesti sekoittaen loput aineet seokseen.
  4. Laita leivinpaperi ison kakkuvuoan pohjalle ja voitele reunat.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 200 C noin 1/2 tuntia. Jätä meheväksi.
  6. Kaada mascarpone ja kerma kulhoon ja lisää tomusokeri javaniljatangon siemenet.
  7. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
  8. Jäähdytä kakku ja koristele vaahdolla sekä raaásta punajuuresta kuorimaveitsellä tai juustohöylällä leikatuilla lastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä vierailustasi blogissani kommentti. Ne piristävät päivää!